Yoga

Yoga

~ Pad van Zelfwaarneming en Zelfbevrijding

Yoga bied je de tijd en ruimte om te ‘zijn’, door toe te staan, te accepteren, te observeren en te openen voor wat zich aandient in het moment. Een diepe ontspanning en bewuste aanwezigheid is wat ik jou gun tijdens een yogales.

Door te leren ons lichaam met intentie, authentiek en vrij te bewegen en vast te houden, kunnen we beginnen onze innerlijke en uiterlijke werelden in balans te brengen.

Yin – diepe ontspanning en herstel

‘We all have our stories, our dreams and our deep inner landscapes from which our actions and reactions to life arise.’   – Bernie Clark

Yin yoga is een rustige vorm van yoga, een bewuste beweging om ons te helpen de energie in balans te brengen. Je werkt met je fascia, de dieper gelegen bindweefsels in je lichaam. Die hebben wat meer tijd nodig om zich uit te zetten als een natte spons, om vervolgens terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm. Daarom worden houdingen wat langer vastgehouden, meestal zo’n 3 tot 5 minuten.

Door je uit te nodigen om deze houdingen vast te houden en diep in het innerlijke lichaam te zinken, bevordert dit diepe ontspanning, zelfcompassie en acceptatie.

Yin yoga creëert ruimte om met nieuwsgierigheid en vertrouwen comfortabele en uitdagende aspecten te omarmen. Door bewust de stilte in jezelf op te zoeken en je te verbinden met je ademhaling, leer je te vertragen en te verstillen. Zo ondersteun je je lichaam te herstellen.

Creative Vinyasa (Flow) – bewuste aanwezigheid

‘What the caterpillar calls the end, the rest of the world calls a butterfly.’ – Lao-Tze

Vinyasa yoga (ook wel Flow yoga genoemd) staat bekend om zijn vloeiende bewegingen en het verbinden van ademhaling met je lichaam in beweging. Ook werk je met spierkracht.

Ik nodig je uit om met bewuste aanwezigheid contact te maken met je ademhaling en lichaam. Door te luisteren naar zijn signalen, leer je om met zachtheid te verbinden met wat er in jou leeft. Zo creëer je een veilige bedding in jezelf.

De poses ondersteunen je lichaam in dit proces, ik streef dan ook niet naar ingewikkelde houdingen en een perfecte uitvoering daarvan.

Bedrijfsyoga

‘Alles wat we vandaag zijn, is uit de stilte van gisteren geboren.’ – Kahlil Gibran

Juist in een omgeving waar je wordt verwacht efficiënt en productief te zijn, zijn ontspanning en plezier belangrijk. Yoga op het werk helpt je om geconcentreerd en productief te blijven tijdens een werkdag. Zo leer je stress te reduceren, creëer je een fundering voor een positieve werksfeer en wordt ziekteverzuim teruggedrongen. Start je werkdag of breng je (lunch)pauze door, bewust en in verbinding. Met jezelf en met elkaar!

De lessen zijn toegankelijk voor iedereen zijn, met een focus op bewust aanwezig zijn in het nu, met mindfulnessoefeningen. Ook de yogaposes zijn voor iedereen: de houdingen ondersteunen jouw lichaam en je hoeft je lichaam niet in een houding te brengen. 

Om de voordelen van yoga te ervaren, is een wekelijkse sessie voor minstens 6 weken aan te raden. Bekijk de mogelijkheden hieronder en neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking en offerte op maat.

Yogalessen en investeringen

Lesrooster

Yogales kun je op afspraak volgen in mijn praktijk, online en op locatie. Stuur me daarvoor even een berichtje via het contactformulier hieronder.

Bij Yogaschool Noord (Amsterdam) geef ik drie vaste lessen per week: woensdag Stretches Before Bed (gentle flow & yogafilosofie), 20.15-21.15 uur, studio NDSM; vrijdag The Big Chill (yin & nidra), 19.00-20.30 uur, studio Nachtegaalstraat en zaterdag Yin/Restorative, 10.45-11.45 uur, studio NDSM. Check voor mijn (inval)lessen (en een mooi ruim ander aanbod) het actuele rooster op de website: www.yogaschoolnoord.nl.

Lessen en investeringen

Privé

Privéles 1-op-1, 75 minuten                             € 80,-, prijstoeslag 2e persoon 25%

4 privélessen 1-op-1, 75 minuten                   € 300,-, prijstoeslag 2e persoon 25%

12 privélessen 1-op-1, 75 minuten                 € 850,-, prijstoeslag 2e persoon 25%

Bedrijfsyoga

1 sessie bedrijfsyoga, 60 minuten                              € 350,- (max. 20 personen)

A regular dose of mindful movement, per les       € 325,- 6 yogalessen op werk 

A constant flow of mindful movement, per les     € 300,- 12 yogalessen (of meer) op werk

* investeringen zijn inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor bedrijven, excl. reis- en parkeerkosten.

** prijzen zijn inclusief yogamatten en benodigde accessoires.

*** prijzen voor andere groepssamenstellingen in overleg.

**** lengte kan in overleg worden aangepast.

Contact
Jouw telefoonnummer
Jouw e-mailadres
Laat hier je reactie achter

Contact

Madelon van den Hurk

+31 6 16 79 65 95

hello@madelonvandenhurk.nl