Over de praktijk en Madelon

Over de praktijk & Madelon

Met veel passie en toewijding ondersteunde en begeleidde ik zo’n twaalf jaar leerlingen en collega’s in hun persoonlijke en leerontwikkeling in het voortgezet onderwijs. Dit deed ik als docent Nederlands, persoonlijk en klassenmentor, docentbegeleider, taalcoördinator en onderwijsontwikkelaar. Daarnaast gaf ik studie- en huiswerkbegeleiding. Tot ik wist dat ik ook buiten het onderwijs mijn missie wil en kan volbrengen. 

De mens als geheel zien en ondersteunen en begeleiden in zijn persoonlijke ontwikkeling en groei geeft mij enorm veel voldoening. Bovendien weet ik uit ervaring dat het belangrijk is om eerst te helen om een duurzame verandering in gang te kunnen zetten. Mede mijn burn-outs en ziekte en het proces (met betrouwbare therapeuten en motiverende coaches) daarna om te helen, hebben mij in staat gesteld me verder te ontwikkelen, groeien en weer voluit te leven. Dat proces gun ik iedereen. Het is mijn missie om je in verbinding te brengen met wie je in essentie bent.

Omdat we als mens bestaan uit een som der delen en omdat alles met elkaar is verbonden, onderzoeken we je hulpvraag op mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Ontdek wat holisme is en hoe ik werk vanuit een holistische visie.

Bij de sessies en trajecten therapie en coaching, de lessen en workshops yin yoga en de trainingen mindfulness en meditatie, komen mijn brede interesse in en kennis over oosterse filosofieën (Ayurveda, yoga en traditionele Chinese geneeskunde (TCM)), westerse wetenschap (opleidingen) en mijn persoonlijke levenservaring goed van pas. 

In mijn Praktijk voor holistische therapie, coaching en yoga werk ik met verschillende methoden. Ze bieden jou inzichten en praktische handvatten om duurzaam te herstellen, ontwikkelen en groeien.

Naast holistische therapie, coaching en yin yoga, bied ik ook workshops en trainingen aan. Check de komende activiteiten en neem deel als je een ‘ja’ voelt!

Mijn praktijk is gevestigd in Amsterdam, op loop- en fietsafstand van de pont bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord en met een bushalte om de hoek. Ook bied ik ondersteuning en begeleiding online. Yoga, workshops en trainingen geef ik op locatie.

'MCH?', denk je nu misschien.

‘Alles wat je nodig hebt, draag je al bij je.’ is een mantra dat ik al jarenlang uitspreek, als ik mezelf en anderen bemoedigend toespreek. Het inspireerde mij tijdens het bedenken van de naam van mijn praktijk en tijdens het ontwerpen van het logo.

Ook de quote ‘Ineens wist ik waar het om ging: om wat ik te geven heb.’, die prijkte op mijn visionboard als eindopdracht van mijn meest recente coaching, bood mij stof tot nadenken.

Want wat draag ik bij mij? Wat heb ik jou te bieden? Waarmee kun jij bij mij terecht? 

MCH - Waar staat dat voor?

M

Op Sri Lanka ben ik geboren. Na enkele dagen, toen ik werd geadopteerd, kreeg ik mijn namen Madelon (naar een knappe dochter van een tandarts, volgens mijn vader) en Mary (naar mijn moeder en tante). Samen met mijn ouders, die mij hadden gehaald, kwam ik naar Nederland.

In mijn praktijk speelt mindfulness een belangrijke rol. Met aandacht leven bied je de mogelijkheid in het nu te zijn. Bewustwording en bewustzijn zijn essentieel om de focus naar jezelf te brengen en bij je te houden. Ook richt ik mij in mijn praktijk op movement; ik bied yin yoga aan. Aandacht voor je lichaam en daarmee de fysieke en energetische aspecten vind je hierin terug. Zo komen eeuwenoude oosterse filosofieën en principes hier samen met mijn westerse namen.

C

Chandrani is mijn Srilankaanse naam, wat in het Sanskriet Godin van de maan betekent. Deze oosterse betekenis wordt in de astrologie geassocieerd met vrouwelijk ‘yin’ energie, die staat voor onze innerlijke emoties, verlangens en spontaniteit.

Dit combineer ik met mijn westerse wetenschappelijke achtergrond. Eerst heb ik ruime ervaring opgedaan in coaching als docent en mentor in het (voorbereidend) voortgezet onderwijs. Zo ontwikkelde ik mijn pedagogische en didactische vaardigheden: van vmbo tot gymnasium, in onder- en bovenbouw op verschillende scholen, in verschillende steden en ook in het buitenland. Op deze manier heb ik kennisgemaakt met zoveel verschillende culturen en achtergronden van mijn leerlingen, collega’s en coachees. Dat ervaar ik als een enorme rijkdom. Ook verzorgde ik 1-op-1 studie- en persoonlijke coaching en counseling. Momenteel ben ik in opleiding tot holistisch therapeut. Ik blijf me voortdurend ontwikkelen en ik voel me prettig bij een leven lang leren, ervaren, ontdekken, verdiepen en spelen! Zo kan ik met brede kennis en ervaringen coaching en counseling (therapie) aanbieden.

H

Van den Hurk is mijn achternaam en in mijn praktijk werk ik vanuit een holistische visie. Het holisme leert ons dat alles met elkaar verbonden is en dat het belangrijk is om naar ons als geheel te kijken; op mentaal, fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Heel. Compleet.

‘Alles wat ik nodig heb, draag ik al bij me.’ Alles wie ik ben en wat ik doe, zat al in mij. Ook hier komen mijn oosterse visie (en genen) en westerse naam prachtig samen. Verscholen in de initialen van mijn namen. Verweven en vertoond in het logo van mijn praktijk.

Opleidingen

2023 – heden  
Creative Vinyasa yoga teacher training 
(200 uur Yoga Alliance; bij Yogaschool Noord)

2022 – heden 
Holistisch therapeut (i.o.; incl. gecertificeerd Reiki Master; ZOMA Opleidingen)

2022 – 2023 
Yin yoga teacher training (100 uur Yoga Alliance; bij Pure Energy Yoga, via Yogaschool Noord, certificaat behaald)

2012 – 2022
Diverse trainingen en workshops in coaching en counseling in het voortgezet onderwijs (waaronder Krachtgericht coachen, Differentiërend leren en Teach like a Champion; o.a. bij Korthagen Opleidingen, CPS en Steven Pont).

2011
MA Leraar VHO Nederlands (Universiteit Utrecht, niet afgerond)

2011
MA (drs.) Redacteur/editor (Universiteit van Amsterdam, diploma behaald)

2008
BA Nederlandse taal en letterkunde (Universiteit Utrecht, diploma behaald)

2003
Gymnasium (Gemeentelijk Gymnasium Hilversum, diploma behaald)

Aanbod

In de veilige omgeving van mijn Praktijk voor holistische therapie, coaching en yoga mag je voelen, denken, uiten, vasthouden, loslaten, grenzen stellen, keuzes maken, lief voor jezelf zijn en bewegen.

Om rust en plezier te zullen ervaren en om in balans en gelukkig te kunnen leven.

Holistische therapie


'Who looks outside, dreams, who looks inside, awakes.'

- Carl Gustav Jung

Coaching'The secret of change is to focus all your energy. Not on fighting the old, but on building the new.'

- Socrates

Yoga'We all have our stories, our dreams and our deep inner landscapes from which our actions and reactions to life arise.'

- Bernie Clark

"Ik volg de Yin/Restorative yoga van Madelon bij Yogaschool Noord op NDSM. De goed doordachte opbouw van de les, de muziek, haar rustige stem, de houdingen zorgen ervoor dat je volledig ontspant en indaalt in jezelf. Het is bijzonder om te ervaren hoe haar les in amper een uur een grote verandering teweegbrengt."

Sally (54), Amsterdam

"Een heerlijke reiki-behandeling van Madelon mogen ervaren. Ik werd er helemaal rustig en ontspannen van en kwam weer meer in mijn lijf. Ze wist precies de plekken te vinden waar ik veel spanning had en daar te behandelen. Een bijzondere eerste reiki-ervaring. Een aanrader!"

Suzanne (31), Amsterdam

"Ik heb Madelon als erg ontspannen ervaren; daarnaast is zij invoelbaar en duidelijk in haar communicatie. Dit werkt heel fijn voor mij als deelnemer, wanneer zij in de rol van lerares/facilitator stapt :)"

Kyra (27), Utrecht

"Een mooie ervaring en een fijne sessie. Door de veiligheid om te doen wat ik nog nooit eerder heb gedaan en om me dan zo gedragen te voelen. Dank, Madelon en Gerard."

Astrid (48), Zaandam

All the love